Ana yolun tali yolla kesiştiği noktaları gösterir ve sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarır. (T-22d)
ANA YOL-TALİ YOL KAVŞAĞI
Ana yolun tali yolla kesiştiği noktaları gösterir ve sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarır. (T-22e)
SAĞDAN ANA YOLA GİRİŞ
Sağ taraftan ana yola bir tali yolun bağlanacağını bildirir sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarır. (T-23a)
SOLDAN ANA YOLA GİRİŞ
Sol taraftan ana yola bir tali yolun bağlanacağını bildirir sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarır. (T-23b)
DÖNEL KAVŞAK
Dönel kavşağa yaklaşılacağını ve araçların daire şeklinde döneceklerini belirtir. Sürücülerin kavşağa girerken hızlarını düşürmesi, ada etrafında dönene yol vermesi ve dikkatli olması gerektiğini ifade eder. (T-24)
KONTROLLÜ DEMİRYOLU GEÇİDİ
Bir demiryolu hattının karayolunu kestiği noktada bulunur. Sürücüler, dur levhası veya ışıklı uyarı sistemine göre hareket etmeli ve trenin geçiş önceliği olduğunu unutmamalıdır. (T-25)
KONTROLSÜZ DEMİRYOLU GEÇİDİ
Bariyer veya ışıklı uyarı sistemi bulunmayan demiryolu geçitlerini belirtir. Sürücüler yaklaşırken hızı düşürmeli, durup treni kontrol etmeli ve güvenli olduğunda geçmelidir. Tren her zaman önceliklidir. (T-26)
KONTROLSÜZ DEMİRYOLU GEÇİDİ (Tek Hat)
Tek bir demiryolu hattının geçtiği ve herhangi bir ışıklı uyarı veya bariyer sistemi bulunmayan geçitleri belirtir. Sürücüler yavaşlayarak dikkatli olmalı, treni kontrol etmeli ve güvenli olduğunda geçmelidir. (T-27a)
KONTROLSÜZ DEMİRYOLU GEÇİDİ (En az 2 Hat)
En az iki demiryolu hattının geçtiği ve bariyer veya ışıklı uyarı sistemi bulunmayan geçitleri belirtir. Sürücüler her iki yönden gelen trenleri kontrol etmeli, güvenli olduğunda dikkatlice geçmelidir. (T-27b)
DEMİRYOLU GEÇİDİ YAKLAŞIM LEVHALARI
Sürücülere ileride bir demiryolu geçidi bulunduğunu bildirir. Genellikle üç aşamalı olarak yerleştirilir ve mesafeyi gösterir. Sürücüler dikkatli olmalı, hızlarını azaltmalı ve geçide yaklaşırken trafiği kontrol etmelidir. (T-29b)
KÖPRÜ BAŞI LEVHASI
Dar köprü veya menfez girişlerini belirtir. sağ kenarı ve sol kenarı gösteren aynı levha bulunur. Sürücüler, dikkatli olmalı, hızlarını ayarlamalı ve karşıdan gelen araçlara karşı kontrollü şekilde ilerlemelidir. (T31a-b)
ENGEL İŞARETİ
Yol üzerinde bir engel veya daralma olduğunu belirtir.
Bu işaret genellikle yol çalışmaları, çökme veya kayma riski olan yollar, bariyerler veya sabit engeller bulunan bölgeler için kullanılır. (T-32)
TEHLİKELİ VİRAJ YÖN LEVHASI
Keskin virajları belirtir ve sürücüleri yönlendirir. Virajın yönüne göre sola veya sağa ok şeklinde gösterilir. Hız azaltılması gereken yerlerde kullanılır ve genellikle ek trafik levhalarıyla desteklenir. (T-33a)
TEHLİKELİ VİRAJ YÖN LEVHASI
Keskin ve uzun virajlarda sürücülere virajın devam ettiğini gösterir. Hızın azaltılması gerektiğini belirtir. (T-33b)
ONARIM YAKLAŞIM LEVHASI (SAĞ,SOL)
Yol çalışmaları veya onarım yapılan bölgelerde sürücüleri yönlendirmek için kullanılır. Hızın azaltılması ve dikkatli olunması gerektiğini belirtir. (T-33d-e)
ONARIM YAKLAŞIM LEVHASI
Yol bakım veya onarım çalışmalarında sürücüleri yönlendirmek için kullanılır. Ortada bulunan bir engeli belirtir ve sürücülerin hem sağdan hem de soldan geçebileceğini gösterir. Dikkatli olunması ve hızın azaltılması gerektiğini bildirir. (T-33f)
REFÜJ BAŞI EK LAVHASI (SAĞ,SOL)
Yollarda refüjlerin yani karşı yönleri veya şeritleri ayıran yapısal bölümlerin (orta ayırıcı, beton bariyer, yeşil alan vb.) başladığı noktayı ifade eder. (T-34a-b)
DÖNÜŞ ADASI EK LEVHASI
Trafikte dönüş adalarını ve yönlerini gösterir. Sürücülerin güvenli ve doğru şerit seçimini sağlar. Genellikle kavşaklarda ve dönel yollarda kullanılır. Trafik akışını düzenlemeye yardımcı olur.
(T-35)
DÜŞÜK BANKET
Yol kenarında banketin (yol kenarındaki alan) alçak veya düşük olduğunu bildirir. Sürücüleri bu duruma karşı uyararak, aracın yol kenarına yaklaşırken dikkatli olmalarını sağlar. Özellikle zeminin dengesiz olabileceği durumlarda güvenliği artırmayı amaçlar. (T-36)
GİZLİ BUZLANMA
Yolun görünmeyen buzlanma riski taşıdığı bölgelerde sürücüleri uyarmak için kullanılır. Özellikle köprü üstleri, viyadükler veya rüzgâra açık alanlarda gizli buzlanma olabileceğini belirtir. (T-37)
TRAFİK SIKIŞIKLIĞI
Yolun ilerisinde trafik sıkışıklığı veya yoğunluğu olduğunu bildirir. Sürücüleri yavaşlamaya ve gerekirse alternatif yollar aramaya yönlendirir. Bu levha, özellikle yoğun trafikli bölgelerde veya kaza durumlarında kullanılarak trafik akışını düzenlemeyi ve güvenliği artırmayı amaçlar. (T-38)
TRAMVAY HATTI İLE OLUŞAN KAVŞAK
Yolun tramvay hattı ile kesiştiği kavşakları belirtir. Sürücüleri tramvay geçişine karşı uyarır ve dikkatli olmalarını sağlar. Sürücülerin hızlarını düşürmesi ve tramvay geçişini beklemeleri gerektiğini hatırlatır. (T-39)
KONTROLSÜZ KAVŞAK
Trafik ışığı veya işaretçi olmayan kavşakları belirtir. Sürücüleri, bu tür kavşaklarda dikkatli olmaları ve geçiş önceliği kurallarına uymaları konusunda uyarır. Dönüş yapmayıp düz giden araçlara ve sağdan gelen araçlara yol verilmesi gerektiğini hatırlatır. (T-21)
ANA YOL-TALİ YOL KAVŞAĞI
Tali yolun sağdan ana yola bağlandığını gösterir. Sürücülere ana yoldaki araçlara öncelik vermeleri gerektiğini bildirir. Kavşaklarda trafik akışını düzenlemek ve kazaları önlemek için kullanılır. (T-22c)
ANA YOL-TALİ YOL KAVŞAĞI
Tali yolun ileride her iki yönden ana yola bağlandığını gösterir. Bu işaret, sürücülere her iki tali yoldan gelen araçların dikkat etmeleri gerektiğini ve ana yolda önceliklerinin bulunduğunu bildirir. (T-22a)
ANA YOL-TALİ YOL KAVŞAĞI
Bir ana yol üzerinde seyir halindeyken, sağ tarafta bir tali yol kavşağına yaklaşıldığını bildirir. Bu işaret, sürücüyü tali yoldan gelen araçlara karşı dikkatli olması konusunda uyarır. (T-22b)
SON
BU KATEGORİDEKİ İŞARETLER BİTTİ Diğer işaretlerden devam edebilirsiniz.